دلایل کم کردن روغن موتور 206 چیست؟
چرا روغن موتور ماشین کم میشود ؟
بسیاری از این سؤالها که وقتی مشتریها به تعمیرگاه مراجعه میکنند از تعمیرکار میپرسند. کم کردن روغن از آن دسته مسائلی است که معمولاً کارشناسان و مصرف کنندگان نسبت به آن اختلاف نظر دارند .
بدین معنی که ازنظر کارشناسان برای مصرف و کم کردن روغن موتور منعی وجود ندارد . بلکه با توجه به شرایط طراحی و ساخت اجزاء موتور الزامی هست و هرچه خودروها ازنظر توان و قدرت پیشرفت میکنند .
به دلیل سخت شدن شرایط کاری و بالا رفتن دمای موتور مصرف روغن ازنظر توان و قدرت پیشرفت پیدا میکند و از طرف دیگر مصرف کنندگان کاهش میزان روغن موتور را نقیصهای برای آن میدانند و روغنی را مطلوب ارزیابی میکنند.که در هنگام کار از میزان آن کاسته نگردد و در این مورد به توصیه سازندگان خودروها در مورد حدود مجاز کاهش روغن برای آن خودرو خاص نیز توجهی ندارند.
به شرکت مرسدس بنز برای مدلهای 450 SEL-450SE-350SE-280SEL-280S- کم کردن روغن به میزان ۱.۵ تا ۲.۵ لیتر در هر ۱۰۰۰ کیلومتر را مجاز دانسته ولی اغلب مصرف کنندگان این میزان کاهش را دلیلی بر عدم مرغوبیت روغن دانسته و اقدام به تعویض کامل روغن میکنند حال آنکه کاهش کاملاً طبیعی است و میتوان با اضافه نمودن روغنی از همان نوع و به همان مقدار آن را برطرف نمود
.
۱-۲ – عوامل معمول کم کردن روغن موتور
بهطوریکه برای کم کردن روغن موتور سه علت را میتوان برشمرد:
۱.معمولاً ده تا بیست درصد روغن خروجی از طریق کارتر جداره سیلندر میسوزد و از موتور خارج میشود، این مقدار کاهش حدود mm3/round ۰.۰۶ هست. که با در نظر گرفتن دور موتور ۴۰۰RPM و سرعت صد کیلومتر در ساعت، حدود CM3 ۱۵۰ روغن در هر ۱۰۰۰ کیلومتر خارج میگردد.
۲. در موتورهای احتراق داخلی به دلیل بالا بودن دمای سیستم ، مقداری از روغن موجود درون کارتر تبخیر شده.
به هر صورت مجموع کاهش مجاز روغن در ۱۰۰۰ کیلومتر حدود ۲/۱ لیتر هست که در بعضی از خودروها به دلیل شرایط کاری سختتر این میزان حتی ممکن است به ۵/۲ لیتر در هر ۱۰۰۰کیلومتر نیز برسد .به هر شکل میباید این میزان کاهش با سرریز نمودن روغنی از همان نوع توصیهشده توسط سازنده و موجود درون کارتر، جبران گردد.
۲-۲– عوامل غیرمعمول کم کردن روغن موتور
علاوه بر عوامل معمول کم کردن روغن موتور در بعضی از مواقع به دلیل پارهای اشکالات میزان کم شدن روغن موتور افزایش مییابد. که باید با دقت به آن توجه کرد و در جهت رفع آن اقدام کرد.
۱. سطح روغن از محدوده مجاز بالاتری است در این حال باید روغن را تا زیر حد مجاز بالایی تخلیه نمود.
۲. روغن با ویسکوز یته نامناسب و کمتر از توصیه سازنده خودرو انتخاب شده است ،روغن باید تخلیه شود و روغن مناسب جایگزین گردد.
۳. دمای روغن از حد نرمال بالاتر رفته است باید اشکالات مکانیکی را مورد توجه قرار داد.
۴. روغن از طریق آب بندها ی میل سوپاپ و میل لنگ به بیرون نشت میکند اشکالات آب بندها باید بر طرف گردد.
۵. رینگ پیستون دچار سائیدگی یا چسبندگی شده اند، رینگ ها و پیستون ها باید تعمیر یا تعویض شوند.
۶. گاید و ساق سوپاپ ها دچار چسبندگی شده اند، در اینصورت قطعات باید تعویض شوند.
۷. آب بندی و سوپاپها در حالت بسته دچار اشکال است . باید سوپاپها و نشیمنگاه آنها را مورد برسی و توجه قرارداد.
۸. ویسکوزیته روغن باید مطابق توصیه سازنده خور دو انتخابشده است . ولی به دلیل محدوده وسیع طول هیدروکربنهای موجود در روغن ، هیدروکربنهای کوتاهتر سبکتر و سریعاً تبخیر میشوند و میزان روغنها کاهش مییابد.
وظایف روغن موتور در خودرو
۱.کاهش اصطکاک قطعات متحرک موتور
۲. کاهش سایش قطعات موتور
۳.خنک نمودن قطعات داخلی موتور
۴.تمیز نگهداشتن قطعات داخل موتور از دوده و ترکیبات حاصل از تجزیه روغن و رسوبات بین قطعات
۵.آببندی کامل بین سیلندر و پیستون
۶.محافظت قطعات موتور در مقابل خوردگی
در ضمن بر روی هر ظرف از روغن حروفی نوشتهشده است که نمادی از میزان کیلومتر مورد استفاده و مؤثر آن است.
البته فراموش نشود که تمامی نکات ذکرشده بسته به شرایط استفاده و محیط تغییر میکند، امیدواریم از مقاله فوق بهره کافی برده باشد .
دیدگاهتان را بنویسید